2022. június 8.

Támogatás nélküli megújulók kihívásai Magyarországon

REKK Workshop, 15:00 - 17:00

A beruházási költségek csökkenésével a megújulóenergia-projektek fejlesztői egyre kevésbé függenek az elérhető támogatási programoktól. Elértük-e azt a pontot Magyarországon és a régióban, amikor már támogatások nélkül is megvalósíthatók a beruházások?

2022. május 19.

A magyarországi villamosenergia-piac elmúlt évének áttekintése

15:00 - 17:00, Piaci Jelentés Workshop

A REKK hagyományos tavaszi árampiaci rendezvényén elemezzük a tavalyi év hazai és nemzetközi trendjeit és vendégeinkkel beszélgetünk az idei év kihívásairól.

2022. április 27.

Az IPCC 6. értékelő jelentésének legfontosabb megállapításai - Különös tekintettel a mitigációra és az energiaszektorra

REKK Energy Futures, 9:30 - 11:30

Az IPCC 6. Értékelő Jelentésének (AR6) az éghajlatváltozás mérséklésére és az energiarendszerekre vonatkozó legfontosabb megállapításait a jelentés vezető szerzői mutatják be.

2022. február 22.

Akkumulátorok: megoldás az energiatárolásra és az e-mobilitásra

REKK Energy Futures workshop, 15:00 - 17:00

Az akkumulátoros technológiát sokan a dekarbonizált energiarendszerek kulcsfontosságú technológiájának tekintik. A rendezvényen a technológia mellett a gazdaságilag és környezetileg is fenntartható értéklánc kialakításáról is beszélgetünk.

2021. december 8.

Nemzeti Hidrogénstratégiák - Megvalósítási tervek és modellezési eredmények

9:00 - 11:30, online

A magyar V4-elnökség hivatalos programja részeként megvalósuló rendezvényen összefoglaljuk a hidrogénnel kapcsolatos legújabb fejleményeket a régióban.

2021. november 11.

A magyarországi gázpiac elmúlt évének áttekintése

2021. november 11., 15:00 - 17:00

Hagyományos gázpiaci workshopunkon értékeljük az előző gázév fejleményeit, valamint előre tekintünk és megvitatjuk vendégeinkkel, hogy milyen kihívásokat hoz a következő időszak.

2021. június 8.

A karbonárazás jövője

10:00 - 12:15 és 14:00 - 16:15

A délelőtti szekcióban az EU ETS reformjáról, az esetleges ágazati és földrajzi kiterjesztésének hatásairól lesz szó. Délután az EU-n kívüli karbonárazási rendszerekről és a széndioxid-árakat befolyásoló tényezőkről beszélgetünk vendégeinkkel.

2021. március 11.

Jelentős PV-kapacitás hatása a hazai villamosenergia-rendszerre

16:00 - 17:30 Online workshop

A workshopon bemutatott kutatás azt vizsgálta, hogy jelentősen növekvő beépített naperőmű-kapacitás esetén van-e elegendő flexibilis kapacitás a hazai villamosenergia-rendszerben, és milyen hatások várhatóak a nagykereskedelmi árakra, további tényezőkre.

2021. február 10.

LNG-terminálok szabályozása

15:00 - 17:00 Online Workshop

A workshopon európai és nemzeti szabályozó hatóságok és terminálüzemeltetők képviselőivel, valamint további szakértőkkel arról beszélgettünk, hogy hogyan javítható a működő LNG-terminálok kihasználtsága.

2020. október 7.

A szénfelhasználás kivezetése a közép- és kelet-európai régióban

Az online konferencián bemutattuk a közép- és kelet-európai régióra fókuszáló legfrissebb kutatások modellezési eredményeit, és a policy, illetve vállalati szektor képviselőivel beszélgettünk a szénkivezetés várható gazdasági és társadalmi hatásairól.

Kiemelt elemzés

Korai bolgár, román és görög ligniterőművi bezárások hatásának vizsgálata

A Párizsi Klímaegyezmény, és a Green Deal-ben megfogalmazott erőteljes dekarbonizációs fények tükrében igen fontos kérdéssé vált a döntéshozók számára az, hogyan képesek biztosítani az ellátásbiztonságot, a megfizethető villamos energiát, illetve kezelni a bányabezárások miatti megnövekedett munkanélküliséget a feketeszén- és lignittüzelésű erőművek bezárásával. A tanulmány célja, hogy támogassa a döntéshozókat egy olyan vizsgálattal, amely különböző sebességű erőművi bezárások esetén elemzi a villamos ...

Tovább olvasom