2019. június 25.

A megújuló villamosenergia-aukciók sikeres lebonyolításának előfeltételei

2019. június 25.

A workshop célja annak megvitatása, hogy milyen folyamatok és részletszabályok biztosíthatják az aukciók sikerét, és melyek azok a legfontosabb kérdések, amelyeket előre tisztázni kell.

2019. március 20.

REKK-Rendezvénykártya

2019-től bevezetjük a REKK-es szakmai fórumokon való részvételre jogosító REKK-Rendezvénykártyát.

2019. április 3.

A közösségi közlekedés jövője - REKK Energy Futures

REKK Energy Futures

A mostani, ötödik alkalom témája a közösségi közlekedés jövője, a legjelentősebb kihívások és várható fejlesztési irányok.

2019. április 5.

Magyar árampiac 2030 – erőművi forgatókönyvek és ellátásbiztonság

Workshop

A 2019-ben kidolgozandó új Nemzeti Energiastratégia 2030-ig többek között a villamosenergia-szektor főbb irányvonalait is meghatározza.

2018. december 11.

REKK Demand-Side-Management Day

REKK Energy Futures IV.

Az REKK Energy Futures rendezvénysorozatunk novemberi alkalmával a keresleti oldali válaszlehetőségeivel foglalkozunk

2018. november 23.

A magyarországi gázpiac elmúlt évének áttekintése

A rendezvény célja, hogy a meghívott hozzászólók és a résztvevő piaci szereplők segítségével megvizsgáljuk és áttekintsük a hazai gázpiacon az elmúlt évben lezajlott folyamatokat.

Növekvő árak az európai emissziókereskedelmi piacon - Felgyorsulhat az energiaátmenet?

Jelen írás azt vizsgálja meg, hogy a széndioxid-kvótákra vonatkozó szabályozás változása milyen hatással jár a kvóták és a hazai nagykereskedelmi villamos-energia árszintjének alakulására.

2018. szeptember 14.

Beyond Gas Workshop Budapesten

A Beyond Gas projekt célja a Visegrádi Együttműködés országai számára 2020 után releváns új ellátásbiztonsági koncepció megfogalmazása.

Az ukrán gázpiac kihívásai és lehetőségei

A szabályozási összefoglalóban a CSEEPF főbb következtetéseit összegezzük. A fórum résztvevői szerint Ukrajna gázpiaca fordulóponton áll. A gáz szektor jövője szorosan összefügg az ország politikai helyzetével.

Állandó fenyegetés, de kevés konkrét lépés Oroszország ellen

Az amerikai szankciós törvény hatása a kelet-közép-európai energiaszektorra

A 2017-ben hatályba lépett amerikai szankciós törvény (CAATSA) kiterjed az orosz energiaexporttal kapcsolatos projektekre, amely kockázatossá tesz mindenféle üzleti kapcsolatot, amely bizonyos orosz személyekhez vagy orosz energetikai beruházásokhoz ...

Kiemelt elemzés

South East Europe Electricity Roadmap - SEERMAP

A projekt a délkelet-európai régió villamosenergia-szektorára fókuszál, és egy 2050-ig tartó regionális útitervet (regional roadmap) kíván megalkotni a régió 2050-ig tartó fejlődésére vonatkozólag. Az útiterv a régió dekarbonizációs lehetőségeit vizsgálja modellezési eszközök segítségével, ahol a REKK európai árampiaci modellje, a Bécsi Műszaki Egyetem Green-X megújuló piaci modellje és a szerb EKC hálózati modellje kerül alkalmazásra. Az elemzéseket az OG Research makrogazdasági elemezése fogja ...

Tovább olvasom