2023. január 31.

Települések fűtése megújuló energiával - Megvalósult projektek tapasztalatai első kézből

9:00 - 12:00, REKK Workshop

Hogyan érdemes elindulni a megújuló energiaforrásra alapozott közösségi fűtés felé vezető úton? Online rendezvényünkön bemutatunk sikeres, megvalósult projektet és tervezéssel, kivitelezéssel, üzemeltetéssel foglalkozó szakemberekkel beszélgetünk.

2022. november 17.

A magyarországi gázpiac elmúlt évének áttekintése

9:30 - 12:00, Piaci Jelentés Workshop

Az elmúlt évben Európa földgázpiacai gyökerestül felfordultak. Mit tehet Európa és Magyarország, hogy hosszú távon is megfizethető energiához jussanak a háztartások, az ipar és az erőműveink? Erről beszélgetünk a REKK hagyományos, gázévet záró eseményén.

2022. szeptember 19.

Hogyan lehet felgyorsítani a földgáz kivezetését Közép-Kelet-Európában?

EUSEW 2022, 13:30 - 15:00

Az Európai Fenntartható Energia Hét (EUSEW) kibővített programjának részeként szervezett online workshopon a régió energiafüggetlenségét javító szakpolitikai lehetőségekről beszélgetünk egy nemzetközi szakértői csapattal.

2022. szeptember 13.

Gázkiváltás - Áldás vagy fenyegetés dekarbonizációs szempontból?

Régiós energiapolitikai fórum

Az Ukrajna elleni háború felgyorsította az orosz fosszilis gáz európai kiváltásának szükségességét, de vajon segíti vagy hátráltatja a dekarbonizációs célok elérését a hirtelen kivonás?

2022. április 27.

Az IPCC 6. értékelő jelentésének legfontosabb megállapításai - Különös tekintettel a mitigációra és az energiaszektorra

REKK Energy Futures, 9:30 - 11:30

Az IPCC 6. Értékelő Jelentésének (AR6) az éghajlatváltozás mérséklésére és az energiarendszerekre vonatkozó legfontosabb megállapításait a jelentés vezető szerzői mutatják be.

2022. február 22.

Akkumulátorok: megoldás az energiatárolásra és az e-mobilitásra

REKK Energy Futures workshop, 15:00 - 17:00

Az akkumulátoros technológiát sokan a dekarbonizált energiarendszerek kulcsfontosságú technológiájának tekintik. A rendezvényen a technológia mellett a gazdaságilag és környezetileg is fenntartható értéklánc kialakításáról is beszélgetünk.

2021. december 8.

Nemzeti Hidrogénstratégiák - Megvalósítási tervek és modellezési eredmények

9:00 - 11:30, online

A magyar V4-elnökség hivatalos programja részeként megvalósuló rendezvényen összefoglaljuk a hidrogénnel kapcsolatos legújabb fejleményeket a régióban.

2021. november 11.

A magyarországi gázpiac elmúlt évének áttekintése

2021. november 11., 15:00 - 17:00

Hagyományos gázpiaci workshopunkon értékeljük az előző gázév fejleményeit, valamint előre tekintünk és megvitatjuk vendégeinkkel, hogy milyen kihívásokat hoz a következő időszak.

2021. június 8.

A karbonárazás jövője

10:00 - 12:15 és 14:00 - 16:15, Régiós Energiapolitikai Fórum

A délelőtti szekcióban az EU ETS reformjáról, az esetleges ágazati és földrajzi kiterjesztésének hatásairól lesz szó. Délután az EU-n kívüli karbonárazási rendszerekről és a széndioxid-árakat befolyásoló tényezőkről beszélgetünk vendégeinkkel.

2021. március 11.

Jelentős PV-kapacitás hatása a hazai villamosenergia-rendszerre

16:00 - 17:30 Online workshop

A workshopon bemutatott kutatás azt vizsgálta, hogy jelentősen növekvő beépített naperőmű-kapacitás esetén van-e elegendő flexibilis kapacitás a hazai villamosenergia-rendszerben, és milyen hatások várhatóak a nagykereskedelmi árakra, további tényezőkre.

Kiemelt elemzés

Korai bolgár, román és görög ligniterőművi bezárások hatásának vizsgálata

A Párizsi Klímaegyezmény, és a Green Deal-ben megfogalmazott erőteljes dekarbonizációs fények tükrében igen fontos kérdéssé vált a döntéshozók számára az, hogyan képesek biztosítani az ellátásbiztonságot, a megfizethető villamos energiát, illetve kezelni a bányabezárások miatti megnövekedett munkanélküliséget a feketeszén- és lignittüzelésű erőművek bezárásával. A tanulmány célja, hogy támogassa a döntéshozókat egy olyan vizsgálattal, amely különböző sebességű erőművi bezárások esetén elemzi a villamos ...

Tovább olvasom