2019. október 21.

REKK Energy Futures VI. - Michael Hogan (RAP) előadása a nyári angol áramkimaradás okairól

16.30-18.30. REKK Energy Futures VI.

Budapesti látogatása során Michael Hogan előadást tart a Corvinus Egyetemen a nyári angol áramkimaradás okairól és tanulságairól.

2019. június 25.

A megújuló villamosenergia-aukciók sikeres lebonyolításának előfeltételei

2019. június 25.

A workshop célja annak megvitatása, hogy milyen folyamatok és részletszabályok biztosíthatják az aukciók sikerét, és melyek azok a legfontosabb kérdések, amelyeket előre tisztázni kell.

2019. március 20.

REKK-Rendezvénykártya

2019-től bevezetjük a REKK-es szakmai fórumokon való részvételre jogosító REKK-Rendezvénykártyát.

2019. április 3.

A közösségi közlekedés jövője - REKK Energy Futures

REKK Energy Futures V.

A mostani, ötödik alkalom témája a közösségi közlekedés jövője, a legjelentősebb kihívások és várható fejlesztési irányok.

2019. április 5.

Magyar árampiac 2030 – erőművi forgatókönyvek és ellátásbiztonság

Workshop

A 2019-ben kidolgozandó új Nemzeti Energiastratégia 2030-ig többek között a villamosenergia-szektor főbb irányvonalait is meghatározza.

2018. december 11.

REKK Demand-Side-Management Day

REKK Energy Futures IV.

Az REKK Energy Futures rendezvénysorozatunk novemberi alkalmával a keresleti oldali válaszlehetőségeivel foglalkozunk

2018. november 23.

A magyarországi gázpiac elmúlt évének áttekintése

A rendezvény célja, hogy a meghívott hozzászólók és a résztvevő piaci szereplők segítségével megvizsgáljuk és áttekintsük a hazai gázpiacon az elmúlt évben lezajlott folyamatokat.

Növekvő árak az európai emissziókereskedelmi piacon - Felgyorsulhat az energiaátmenet?

Jelen írás azt vizsgálja meg, hogy a széndioxid-kvótákra vonatkozó szabályozás változása milyen hatással jár a kvóták és a hazai nagykereskedelmi villamos-energia árszintjének alakulására.

2018. szeptember 14.

Beyond Gas Workshop Budapesten

A Beyond Gas projekt célja a Visegrádi Együttműködés országai számára 2020 után releváns új ellátásbiztonsági koncepció megfogalmazása.

Az ukrán gázpiac kihívásai és lehetőségei

A szabályozási összefoglalóban a CSEEPF főbb következtetéseit összegezzük. A fórum résztvevői szerint Ukrajna gázpiaca fordulóponton áll. A gáz szektor jövője szorosan összefügg az ország politikai helyzetével.

Kiemelt elemzés

South East Europe Electricity Roadmap - SEERMAP

A projekt a délkelet-európai régió villamosenergia-szektorára fókuszál, és egy 2050-ig tartó regionális útitervet (regional roadmap) kíván megalkotni a régió 2050-ig tartó fejlődésére vonatkozólag. Az útiterv a régió dekarbonizációs lehetőségeit vizsgálja modellezési eszközök segítségével, ahol a REKK európai árampiaci modellje, a Bécsi Műszaki Egyetem Green-X megújuló piaci modellje és a szerb EKC hálózati modellje kerül alkalmazásra. Az elemzéseket az OG Research makrogazdasági elemezése fogja ...

Tovább olvasom