Események

Legújabb hidrogénkutatások Dániában és Magyarországon

16:00 - 18:00, REKK Energy Futures, Hibrid esemény

Február 27. - Budapesti Corvinus Egyetem, Faculty Club, 1093 Budapest, Fővám tér 8.

Dánia igen ambiciózus terveket sző a hagyományosan kőolajalapú gazdaságának hidrogénalapúvá való átalakítására. Úttörő kíván lenni a zöld hidrogén területén, szél- és napenergiát akar felhasználni a hidrogén és hidrogénalapú termékek előállítására. Az Evida gázszolgáltató tulajdonában lévő Dán Gáztechnológiai Központ (DGC) egy tanácsadó és kutató-fejlesztő cég, amely kiterjedt kutatási tevékenységet folytat a hidrogén felhasználása terén. Sebők Béla, a DGC projektmenedzsere elsősorban a jövőbeli dán hidrogéninfrastruktúra-rendszerekkel foglalkozik, például a hidrogén földgázvezetékekbe történő betáplálásának kérdéseivel. Meghívtuk Sebők Bélát, hogy a REKK Energy Futures rendezvénysorozatának keretében beszélgessen a Corvinus Egyetem hallgatóival és a hazai energiaszektor szakembereivel a hidrogéngazdaság kiépítésével kapcsolatos legfontosabb kérdésekről és a DGC legújabb kutatási projektjeiről.

További felkért előadónk volt Mayer Zoltán, a Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület titkára és elnökségi tagja, aki a hidrogén felhasználásával kapcsolatos hazai helyzetképről fog beszélni.

Az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetésen további meghívott vendégeinkkel arról beszélgettünk, hogy mit tanulhatunk a dán példából.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

  • Liszkai Nóra, szabályozási szakértő, Magyar Földgáztároló Zrt.

  • Tarjányi Krisztina, senior manager, EY Magyarország

  • Telek Balázs, nemzetközi elemző, MEKH

  • Wagner Péter Csaba, energetikai szakértő, FGSZ Földgázszállító Zrt. Zöld Átmenet Iroda

  • Moderátor: Takácsné Tóth Borbála, kutató főmunkatárs, REKK

Kapcsolódó fájlok

Vissza