Események

Legújabb hidrogénkutatások Dániában és Magyarországon

16:00 - 17:45, REKK Energy Futures, Hibrid esemény

Február 27. - Budapesti Corvinus Egyetem, Faculty Club, 1093 Budapest, Fővám tér 8.

Dánia igen ambiciózus terveket sző a hagyományosan kőolajalapú gazdaságának hidrogénalapúvá való átalakítására. Úttörő kíván lenni a zöld hidrogén területén, szél- és napenergiát akar felhasználni a hidrogén és hidrogénalapú termékek előállítására. Az Evida gázszolgáltató tulajdonában lévő Dán Gáztechnológiai Központ (DGC) egy tanácsadó és kutató-fejlesztő cég, amely kiterjedt kutatási tevékenységet folytat a hidrogén felhasználása terén. Sebők Béla, a DGC projektmenedzsere elsősorban a jövőbeli dán hidrogéninfrastruktúra-rendszerekkel foglalkozik, például a hidrogén földgázvezetékekbe történő betáplálásának kérdéseivel. Meghívtuk Sebők Bélát, hogy a REKK Energy Futures rendezvénysorozatának keretében beszélgessen a Corvinus Egyetem hallgatóival és a hazai energiaszektor szakembereivel a hidrogéngazdaság kiépítésével kapcsolatos legfontosabb kérdésekről és a DGC legújabb kutatási projektjeiről.

További felkért előadónk Mayer Zoltán, a Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület titkára és elnökségi tagja, aki a hidrogén felhasználásával kapcsolatos hazai helyzetképről fog beszélni.

Az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetésen további meghívott vendégeinkkel arról beszélgetünk, hogy mit tanulhatunk a dán példából.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

  • Tarjányi Krisztina, senior manager, EY Magyarország

  • Liszkai Nóra, szabályozási szakértő, Magyar Földgáztároló Zrt.

  • Wagner Péter Csaba, energetikai szakértő, FGSZ Földgázszállító Zrt. Zöld Átmenet Iroda

  • Moderátor: Takácsné Tóth Borbála, kutató főmunkatárs, REKK

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Az esemény online is figyelemmel kísérhető, kérjük, ezen a linken kapcsolódjanak be.

Kapcsolódó fájl

Vissza

Regisztráció

Hírlevél és jövőbeni események

A következő személyes adatait rögzítjük a jövőbeni megkereséshez: keresztnév, vezetéknév és email cím. Amennyiben törölni szeretné az adatait, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.
Eseményeinken fényképfelvételek készülnek. Részvételével Ön hozzájárul az eseményen készült felvételek honlapunkon, hírleveleinkben történő közzétételéhez.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitölése kötelező.