Események

Az IPCC 6. értékelő jelentésének legfontosabb megállapításai - Különös tekintettel a mitigációra és az energiaszektorra

REKK Energy Futures, 9:30 - 11:30

2022. április 27.

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) jelenleg a hatodik értékelő jelentését (Assessment Report 6) készíti. A jelentés első, az éghajlatváltozás fizikai alapjaival foglalkozó fejezete tavaly augusztusban, a II-es munkacsoport által készített alkalmazkodással foglalkozó fejezet idén februárban jelent meg. A mitigációval foglalkozó III-as munkacsoport jelentését április elején hozta nyilvánosságra az IPCC.

A teljes értékelő jelentés által összegyűjtött legfrissebb éghajlattudományi eredmények mellett az energiaágazat szakembereit valószínűleg az éghajlatváltozás mérséklésével foglalkozó III. munkacsoport megállapításai érdeklik legjobban, hiszen a mitigációban kulcsszerepe van az energiaágazatnak. Különös érdekesek lehetnek a munkacsoport megállapításai az ÜHG-kibocsátást kiváltó tényezőkről, az enyhítési lehetőségekről és azok költségeiről, az egyes forgatókönyvekről és az energiarendszerek válaszairól, a szakpolitikai megközelítésekről és eszközökről, a technológiai fejlesztésekről.

A workshopon a III. munkacsoport legfontosabb megállapításait a jelentés vezető szerzői mutatták be és vitatták meg a résztvevőkkel.

Előadók:

  • Ürge-Vorsatz Diána, az IPCC III. munkacsoportjának alelnöke
  • Michael Grubb,a University College London energia- és éghajlatváltozási professzora, az AR6-WGIII vezető szerzője
  • Goran Strbac, az Imperial College London professzora, az AR-WGIII energia fejezetének szerzője

Kapcsolódó fájlok

Vissza
ápr27