Események

A lakossági fűtés dekarbonizációs lehetőségei a nyugat-balkáni országokban

Online Workshop

Október 21. - 14:00 - 16:00

A káros emissziók csökkentése céljából számos nyugat-balkáni ország a szén- és biomassza alapú fűtésről földgázra kíván áttérni. A European Climate Foundation (ECF) megbízásából végzett kutatásunk a földgáz versenyképességét vizsgálta a fűtésszektorban, figyelembe véve a hálózatfejlesztési költségeket is. Az eredmények azt mutatják, hogy azokban az országokban, ahol jól fejlett a földgáz-infrastruktúra (Szerbia, Észak-Macedónia), a feltételezett szén-dioxid-árak függvényében versenyképes lehet a földgáz. Azokban az országokban, ahol viszont a földgázhálózat kiépítése is szükséges, magas a meg nem térülő beruházások kockázata, és a biomassza mellett a hőszivattyús fűtés a versenyképes alternatíva.

Az online workshopon bemutatjuk a kutatás eredményeit és az épület, illetve fűtésszektor szakértőivel beszélgetünk a földgáz jövőjéről az épületszektorban, és a kibocsátáscsökkentési lehetőségekről.

Meghívott vendégek:

  • Biljana Grbić, Advisor, Energy Community Secretariat
  • Koritár Zsuzsanna, ügyvezető igazgató, Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI)
  • Zoran Kostov, Executive director, Habitat for Humanity Macedonia

  • Richard Lowes, Senior Associate, Regulatory Assistance Project (RAP)

Az eseményt a REKK és az ECF közösen szervezi.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Kapcsolódó fájl

Vissza

Regisztráció

Hírlevél és jövőbeni események

A következő személyes adatait rögzítjük a jövőbeni megkereséshez: keresztnév, vezetéknév és email cím. Amennyiben törölni szeretné az adatait, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.
Eseményeinken fényképfelvételek készülnek. Részvételével Ön hozzájárul az eseményen készült felvételek honlapunkon, hírleveleinkben történő közzétételéhez.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitölése kötelező.
okt21