Események

A közösségi közlekedés jövője

REKK Energy Futures V.

2019. április 3. - Corvinus Egyetem, II. előadó, 1093 Budapest Fővám tér 8

A REKK Energy Futures előadássorozat apropóját az adja, hogy az energetikai szektorban zajló átalakulás, az „energy transition” egyre jelentősebbé válik, újabb és újabb kihívások elé állítva azt a módszertani keretet, amellyel az energetikai piacokat elemezni szoktuk. Az energiatárolás költséghatékony formában való megjelenése, a közlekedés dekarbonizációja, az időjárásfüggő erőművek termelési adatainak növekvő előrejelezhetősége mind olyan jelenségek, amelyek nem csak technológiai oldalról hoznak változásokat, hanem a szektor logikáját is átalakítják. A rendezvénysorozat minden alkalmával olyan előadókat hívunk meg, akik ezen átalakulás műszaki-technikai jellemzőinek megvilágítása mellett az átalakulással összhangban lévő, azt segítő üzleti modellek megértésében is segíteni tudják az érdeklődő közönséget.

A rendezvénysorozat eddigi alkalmaival foglakoztunk már többek között a Demand Side Response nemzetközi trendjeivel és az energiatárolás területén zajló hazai fejlesztésekkel.

A mostani, ötödik alkalom témája a közösségi közlekedés jövője volt, a legjelentősebb kihívások és várható fejlesztési irányok. Érintettük a közösségi közlekedésnek a klímavédelemben betöltött szerepét és az ezzel kapcsolatos hazai terveket is.

Előadók:

  • Dávid Ilona, Volánbusz, elnök-vezérigazgató
  • Bolla Tibor, BKV, elnök-vezérigazgató
  • Egri Miklós, MOL, stratégiai projektekért felelős igazgató, MOL-csoport fogyasztói szolgáltatások üzletág

Kapcsolódó fájlok

Vissza
ápr03

Szervező

Budapesti Corvinus Egyetem

Az esemény partnere

Magyar Nemzeti Bank