Események

REKK Demand Side Response Day

16:00-18:00 REKK Energy Futures IV.

December 11. - Corvinus Egyetem, III. előadó, 1093 Fővám tér 8

Az REKK Energy Futures rendezvénysorozatunk decemberi alkalmával a villamosenergia-piacok keresleti oldali válaszlehetőségeivel foglalkozunk.

A rendezvény célja, hogy bemutassuk, milyen módon lehet kihasználni a keresleti oldal rugalmasságában rejlő lehetőségeket, milyen szabályozási környezetben, milyen konstrukciókon és üzleti modelleken keresztül lehet elősegíteni, hogy a fogyasztói oldal - különösen az ipari energiafogyasztók - rugalmassága piacképes termékként/szolgáltatásként jelenjen meg a villamosenergia-piacokon. Szó esik más európai országokban sikerrel alkalmazott jó gyakorlatokról és a sikeres DSR mögött álló tényezőkről, továbbá a DSR hazai elterjedése előtt álló akadályokról.

A rendezvény nyitóelődását Zsuzsanna Pató, a Regulatory Assistance Project (RAP) senior advisora tartja, aki egy, a témában nemrég publikált kutatásuk eredményeit mutatja be. A második előadásban dr. Aleksandra Gawlikowska-Fyk, a Forum Energii Power Projektjének vezetője ismerteti a Lengyelországban sikeresen működő megoldásokat, a szabályozási változások hatására megjelent szerződéseket és az aggregátorok szerepét. Az előadások után kerekasztal-beszélgetés keretében vitatjuk meg a kereslet-oldali válaszok hazai elterjedésének lehetőségeit, amelynek levezető elnöke Dr. Szörényi Gábor lesz, résztvevői pedig:

  • Fagyas Norbert (Duna-Dráva Cement Kft.)
  • Matisz Ferenc (Elmű)
  • Pató Zsuzsanna (RAP)
  • Tihanyi Zoltán (MAVIR)
  • Tilesch Péter (MEKH)

Rendezvény helyszíne: Budapesti Corvinus Egyetem, 1093 Fővám tér 8, III. előadó

Az előadások angol nyelvűek, a kerekasztal-beszélgetés magyar nyelvű lesz.

Részvételi díj: 9000 Ft.

A részvétel egyetemi oktatóknak és hallgatóknak ingyenes!

(Ezt a lenti regisztráció során a kedvezmény mezőben kell jelezni, a számlázási mezőkbe pedig x-et tenni.)

Kapcsolódó fájl

Vissza
dec11