2020. július 1.

A földgázszektor koronavírus idején – kitekintéssel az olajiparra

16:00 - 17:30 Online workshop

A workshopon arra kerestük a választ, hogy a regionális földgázszektor szereplői hogyan alkalmazkodtak a koronavírus okozta sokkokhoz, mire számítanak közép és hosszú távon.

2020. június 24.

A zöld és hatékony távhőtermelésben rejlő potenciál

16:00 - 17:45 Online Workshop

Az online workshopon összefoglaltuk a MaTáSzSz megbízásából készült potenciálbecslés főbb eredményeit és megvitattuk, hogy hol tartunk a zöld és hatékony távfűtés megvalósulása felé vezető úton.

2020. május 13.

A magyarországi villamosenergia-piac 2019-es évének áttekintése

16.00-17.45 Online Workshop

A hagyományossá vált tavaszi árampiaci rendezvény célja, hogy áttekintsük a hazai villamosenergia-piac előző évét, elemezve a 2019-es év piaci folyamatait. Idén a nagykereskedelmi piacok mellett a kiskereskedelmi piacokról is szó esett.

2020. április 22.

A koronavírus hatása az energiapiacokra

16.00-17.30 Online Workshop

A koronavírus európai elterjedése által szükségessé vált korlátozó intézkedések hatásai már rövidtávon is megfigyelhetőek a villamosenergia-piacokon. Ezeket a hatásokat jártuk körül az online workshopon.

2020. március 5.

Mi van a NEKT mögött? A HU-TIMES modell bemutatója

14.00-17.00 Workshop

A workshop célja a NEKT gerincéül szolgáló HU-TIMES modell részletes bemutatása. Ismertetjük a vizsgált szektorok esetében a legfontosabb feltételezéseket, felhasznált adatokat, illetve a modellezés eredményeképpen előálló eredményeket.

2020. február 18.

A Power-To-Gas technológiák és azok relevanciája az energiaágazatban

16.00-18.30 REKK Energy Futures VII.

A REKK Power-To-Gas fórum célja, hogy a közönség megismerkedhessen a Power-To-Gas technológia típusaival és alkalmazási területeivel. Az esemény során a metanizációs eljárással történő Power-To-Gas projektekre fókuszálunk.

Kiemelt elemzés

Korai bolgár, román és görög ligniterőművi bezárások hatásának vizsgálata

A Párizsi Klímaegyezmény, és a Green Deal-ben megfogalmazott erőteljes dekarbonizációs fények tükrében igen fontos kérdéssé vált a döntéshozók számára az, hogyan képesek biztosítani az ellátásbiztonságot, a megfizethető villamos energiát, illetve kezelni a bányabezárások miatti megnövekedett munkanélküliséget a feketeszén- és lignittüzelésű erőművek bezárásával. A tanulmány célja, hogy támogassa a döntéshozókat egy olyan vizsgálattal, amely különböző sebességű erőművi bezárások esetén elemzi a villamos ...

Tovább olvasom