2023. május 16.

A magyarországi villamosenergia-piac elmúlt évének áttekintése

15:00 - 17:00, Budapest Music Center

A hagyományos tavaszi árampiaci rendezvényünkön meghívott vendégeinkkel együtt elemezzük a tavalyi év fejleményeit és az idei év várható eseményeit.

2023. április 20.

Az erdei biomassza az éghajlatpolitikában

10:00 - 12:00, online

Régóta vita kérdése, hogy az erdészeti biomassza mennyire tekinthető megújuló erőforrásnak. A worskhop célja megvitatni, hogy az erdőknek milyen szerepet kellene játszaniuk napjaink éghajlat- és energiapolitikájában.

2023. január 31.

Települések fűtése megújuló energiával - Megvalósult projektek tapasztalatai első kézből

9:00 - 12:00, REKK Workshop

Hogyan érdemes elindulni a megújuló energiaforrásra alapozott közösségi fűtés felé vezető úton? Online rendezvényünkön bemutatunk sikeres, megvalósult projektet és tervezéssel, kivitelezéssel, üzemeltetéssel foglalkozó szakemberekkel beszélgetünk.

2022. szeptember 19.

Hogyan lehet felgyorsítani a földgáz kivezetését Közép-Kelet-Európában?

EUSEW 2022, 13:30 - 15:00

Az Európai Fenntartható Energia Hét (EUSEW) kibővített programjának részeként szervezett online workshopon a régió energiafüggetlenségét javító szakpolitikai lehetőségekről beszélgetünk egy nemzetközi szakértői csapattal.

2022. szeptember 13.

Gázkiváltás - Áldás vagy fenyegetés dekarbonizációs szempontból?

Régiós energiapolitikai fórum

Az Ukrajna elleni háború felgyorsította az orosz fosszilis gáz európai kiváltásának szükségességét, de vajon segíti vagy hátráltatja a dekarbonizációs célok elérését a hirtelen kivonás?

2022. április 27.

Az IPCC 6. értékelő jelentésének legfontosabb megállapításai - Különös tekintettel a mitigációra és az energiaszektorra

REKK Energy Futures, 9:30 - 11:30

Az IPCC 6. Értékelő Jelentésének (AR6) az éghajlatváltozás mérséklésére és az energiarendszerekre vonatkozó legfontosabb megállapításait a jelentés vezető szerzői mutatják be.

2021. december 8.

Nemzeti Hidrogénstratégiák - Megvalósítási tervek és modellezési eredmények

9:00 - 11:30, online

A magyar V4-elnökség hivatalos programja részeként megvalósuló rendezvényen összefoglaljuk a hidrogénnel kapcsolatos legújabb fejleményeket a régióban.

Kiemelt elemzés

Korai bolgár, román és görög ligniterőművi bezárások hatásának vizsgálata

A Párizsi Klímaegyezmény, és a Green Deal-ben megfogalmazott erőteljes dekarbonizációs fények tükrében igen fontos kérdéssé vált a döntéshozók számára az, hogyan képesek biztosítani az ellátásbiztonságot, a megfizethető villamos energiát, illetve kezelni a bányabezárások miatti megnövekedett munkanélküliséget a feketeszén- és lignittüzelésű erőművek bezárásával. A tanulmány célja, hogy támogassa a döntéshozókat egy olyan vizsgálattal, amely különböző sebességű erőművi bezárások esetén elemzi a villamos ...

Tovább olvasom