2021. március 18.

2050-es dekarbonizáció a Visegrádi Régióban

15:00 - 17:00 Online Workshop

A workshop célja a Visegrádi Országok 2050-ig szóló, hosszú távú stratégiájának megvalósítását vizsgáló három tanulmány bemutatása és megvitatása.

2021. március 11.

Jelentős PV-kapacitás hatása a hazai villamosenergia-rendszerre

16:00 - 17:30 Online workshop

A workshopon bemutatott kutatás azt vizsgálta, hogy jelentősen növekvő beépített naperőmű-kapacitás esetén van-e elegendő flexibilis kapacitás a hazai villamosenergia-rendszerben, és milyen hatások várhatóak a nagykereskedelmi árakra, további tényezőkre.

2021. február 10.

LNG-terminálok szabályozása

15:00 - 17:00 Online Workshop

A workshopon európai és nemzeti szabályozó hatóságok és terminálüzemeltetők képviselőivel, valamint további szakértőkkel arról beszélgetünk, hogy hogyan javítható a működő LNG-terminálok kihasználtsága.

2021. január 13.

A magyarországi gázpiac elmúlt évének áttekintése

15:00 - 17:00 Online Workshop

Az immár hagyományos, a gázév zárása után megrendezett workshopon vendégeinkkel elemezzük a 2020-as év magyar és régiós gázpiaci fejleményeit, és megvitatjuk, hogy milyen kihívásokat hoz a következő időszak.

2020. november 11.

Új szereplők az energiapiacon: aggregátorok és energiaközösségek

REKK Energy Futures

Az Energy Futures online workshop célja körüljárni, hogy az új szereplők hogyan illeszthetők be a hazai energiapiacokba, és ehhez milyen nemzetközi jó gyakorlatok szolgálhatnak példaként.

2020. október 7.

A szénfelhasználás kivezetése a közép- és kelet-európai régióban

Az online konferencián bemutatjuk a közép- és kelet-európai régióra fókuszáló legfrissebb kutatások modellezési eredményeit, és a policy, illetve vállalati szektor képviselőivel beszélgetünk a szénkivezetés várható gazdasági és társadalmi hatásairól.

2020. július 1.

A földgázszektor koronavírus idején – kitekintéssel az olajiparra

16:00 - 17:30 Online workshop

A workshopon arra kerestük a választ, hogy a regionális földgázszektor szereplői hogyan alkalmazkodtak a koronavírus okozta sokkokhoz, mire számítanak közép és hosszú távon.

2020. április 22.

A koronavírus hatása az energiapiacokra

16.00-17.30 Online Workshop

A koronavírus európai elterjedése által szükségessé vált korlátozó intézkedések hatásai már rövidtávon is megfigyelhetőek a villamosenergia-piacokon. Ezeket a hatásokat jártuk körül az online workshopon.

Kiemelt elemzés

Korai bolgár, román és görög ligniterőművi bezárások hatásának vizsgálata

A Párizsi Klímaegyezmény, és a Green Deal-ben megfogalmazott erőteljes dekarbonizációs fények tükrében igen fontos kérdéssé vált a döntéshozók számára az, hogyan képesek biztosítani az ellátásbiztonságot, a megfizethető villamos energiát, illetve kezelni a bányabezárások miatti megnövekedett munkanélküliséget a feketeszén- és lignittüzelésű erőművek bezárásával. A tanulmány célja, hogy támogassa a döntéshozókat egy olyan vizsgálattal, amely különböző sebességű erőművi bezárások esetén elemzi a villamos ...

Tovább olvasom