2020. november 11.

Új szereplők az energiapiacon: aggregátorok és energiaközösségek

REKK Energy Futures

Az Energy Futures online workshop célja körüljárni, hogy az új szereplők hogyan illeszthetők be a hazai energiapiacokba, és ehhez milyen nemzetközi jó gyakorlatok szolgálhatnak példaként.

2020. október 7.

A szénfelhasználás kivezetése a közép- és kelet-európai régióban

Az online konferencián bemutatjuk a közép- és kelet-európai régióra fókuszáló legfrissebb kutatások modellezési eredményeit, és a policy, illetve vállalati szektor képviselőivel beszélgetünk a szénkivezetés várható gazdasági és társadalmi hatásairól.

2020. augusztus 12.

Felhívás újságírók számára

A REKK Regionális Energia- és Infrastruktúra-politikai Együttműködésért Alapítvány pályázatot hirdet újságírók számára.

2020. július 1.

A földgázszektor koronavírus idején – kitekintéssel az olajiparra

16:00 - 17:30 Online workshop

A workshopon arra kerestük a választ, hogy a regionális földgázszektor szereplői hogyan alkalmazkodtak a koronavírus okozta sokkokhoz, mire számítanak közép és hosszú távon.

2020. június 24.

A zöld és hatékony távhőtermelésben rejlő potenciál

16:00 - 17:45 Online Workshop

Az online workshopon összefoglaltuk a MaTáSzSz megbízásából készült potenciálbecslés főbb eredményeit és megvitattuk, hogy hol tartunk a zöld és hatékony távfűtés megvalósulása felé vezető úton.

2020. május 13.

A magyarországi villamosenergia-piac 2019-es évének áttekintése

16.00-17.45 Online Workshop

A hagyományossá vált tavaszi árampiaci rendezvény célja, hogy áttekintsük a hazai villamosenergia-piac előző évét, elemezve a 2019-es év piaci folyamatait. Idén a nagykereskedelmi piacok mellett a kiskereskedelmi piacokról is szó esett.

2020. április 22.

A koronavírus hatása az energiapiacokra

16.00-17.30 Online Workshop

A koronavírus európai elterjedése által szükségessé vált korlátozó intézkedések hatásai már rövidtávon is megfigyelhetőek a villamosenergia-piacokon. Ezeket a hatásokat jártuk körül az online workshopon.

Kiemelt elemzés

Korai bolgár, román és görög ligniterőművi bezárások hatásának vizsgálata

A Párizsi Klímaegyezmény, és a Green Deal-ben megfogalmazott erőteljes dekarbonizációs fények tükrében igen fontos kérdéssé vált a döntéshozók számára az, hogyan képesek biztosítani az ellátásbiztonságot, a megfizethető villamos energiát, illetve kezelni a bányabezárások miatti megnövekedett munkanélküliséget a feketeszén- és lignittüzelésű erőművek bezárásával. A tanulmány célja, hogy támogassa a döntéshozókat egy olyan vizsgálattal, amely különböző sebességű erőművi bezárások esetén elemzi a villamos ...

Tovább olvasom